Thursday, February 27, 2014

läätsesupp tuunikala ja sidruniga

Hei!

Kuna mul oli täna kahe loengu vahel paus, otsustasin koju tormata, võtta vahepalaks üks pirn ja asuda kiirelt nuputama, mida lõunaks kokku keerata. Kuna olin poest võtnud tuunikalakonservi, tahtsin midagi sooja sellega seostada. Vaatasin kiire pilguga üle külmkapi ja kuivainete riiuli seisu ning otsustasin päiksest mõjutatult midagi ilusat ja värvilist teha. Valmis mõnusalt kerge ja väga toitev supp. Ja mis kõige toredam - ülikiirelt nagu mulle just täna vaja on. Supi sisse valisin punased läätsed (mis keevad ülikiiresti), varsselleri, sidruni (kasutasin ainult riivitud koort), porgandi, küüslaugu, sibula ja purustatud tuunikala vees. Sel korral otsustasin kiiruse mõttes porgandi hoopis suurte tükkidena riivida. Ma ei olnud varem niimoodi teinud kuid tulemus oli super Küüslaugu pressisin küüslaugupressiga ning riivisin veidi sidruni koort. Oodatult jäi sidruni maitse päris hästi üle terve supi domineerima ning koos tuunikalaga oli see super heaa! Lasin supil vähe aega tulel olla, siis jäid nii porgand kui seller veel kergelt krõmpsuv ja hea. Kuna kiiruga sisestasin samal ajal TAIsse ükshaaval supi koostisosi, siis märkasin poole söömise pealt, et rasvu on ju nii vähe. Lisasin peopesa suuruse hulga kreekapähkleid ja veerand avokaadot ja nii sai ka rasvade tasakaal kindlustatud. Juurde tuli otseloomulikult röstitud leib (pidin leppima Eesti Pagari musta leivaga) ja ilmselt rahuldan oma magusavajaduse õige pea ampsu meega!







No comments:

Post a Comment